Imprimare
PDF

Roua

Roua

Alias: Roua Goa
Gen: Full on melodic / Progressive Psy
An inceput:                   
2005
Locatie: Bucuresti, RO
Linkuri

FacebookSoundcloudMyspaceMixcloud Roua

moononi.blogspot.com

Contact Email: moon_on_i@yahoo.com

 

Interviu:

-    psYonic: Scurt istoric muzical. (De cand? Unde? Pana cand? De ce muzica electronica? De ce psy?)

Prima oara cand am mers la o petrecere de muzica electronica a fost la 14 ani atunci cand parintii ne-au trimis pe fratele meu si pe mine intr-o tabara in Germania. In aceea tabara facuta ca o comunitate de copii pe un munte totul se desfasura in corturi si astfel exista si cortul discoteca unde, pentru ca era in Germania se punea rave. De mica iubeam sa dansez, asa ca imi gasisem mediul... am dansat foarte mult acolo. Cand m-am intors aici experienta asta a ramas ca ceva izolat... in afara de casete cu Marusha si Dune pe care le mai gaseam prin cartier, dar nimic social, nimic organizat. Prin 1999 am inceput sa mai ies prin oras, pe la Web, am ascultat Astral Projection la un revelion si asta a fost. Cei care ne-am intalnit in perioada aia mixam mai toti; atunci nu avea cine altcineva poate asta ne-a motivat sa ne apucam. Dar petrecerile propriu zise au inceput in 2003.

- psYonic: Festivalurile din Romania? Ce parere ai despre ele? Imbunatatiri?

Anul asta vom avea 3 festivaluri de psy in Romania, deci lucrurile merg undeva, doar ca festivalurile astea sunt cam singurele momente in care putem auzi artisti psy straini aici. Mi-as dori sa fie mai dese ocaziile astea. Dar totul evolueaza si e bine sa ne bucuram de momentul in care ne aflam.

-    psYonic: Cateva nume care te-au influentat de-a lungul timpului?

La inceput a fost Astral Projection,dupa care la un moment dat cand am inceput sa mixez progressive psy si imi placea Sensient si Echotek. Acum este Sangeet care de vreo 2 ani mi se pare inegalabil. Nu gasesc nimic la fel de bun. Acestia sunt artistii ale caror albume le-am ascultat fara sa epuizez mirarea in fata splendorii :-)

-    psYonic: Ce au insemnat pentru tine ca producator, anii 2009-2010? (evenimente importante, proiecte pesonale)

O supriza placuta am avut in Serbia unde lumea este dornica de full on melodios si dans voios deci ne-am inteles foarte bine. Dupa care aici in tara lucrurile au inceput sa se miste mai repede si sa se organizeze petreceri regulat in Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi .

-    psYonic: Cum se preconizeaza 2011 din punctul de vedere al proiectelor? Unde te vom putea vedea in 2011?

Nu am nici un plan momentan, astept sa fac un mix nou si dupa vedem ce se intampla.

-    psYonic: Un gand pentru cititorii, fanii siteului? (o parere personala despre siteurile de acest gen?)

Imi place ca promovezi chestii precum meditatia si  dansul fara carje. E frumos ca vrei sa faci o baza de date concreta cu artistii de la noi, cu poze si mostre ale maiestriei fiecaruia.

-    psYonic: In urmatorii ani, unde vezi scena “psy” din Romania?

O sper putin mai mare si mai limpede.