Imprimare
PDF

Lygos

Lygos

 

 

Genuri: Full-on / Twilight
Locatie: Sibiu, RO
An inceput: 1997

 

 

 

Descriere:

Lygos is the solo DJ project of Sebastian Negomireanu, a Romanian electronic music artist. After listening to electronic music for several years, Lygos started organizing weekly underground raves in 1997.

Influenced by the German electronic music scene (Mayday, Love Parade), Lygos has hosted over 100 parties covering a mixture of techno, electro, trance and hardcore.

In 1998 he has the first contact with goa and psy trance, listening to music from Astral Projection, MFG, Etnica, Hallucinogen and similar artists. This was such a big influence that around 1999 he switched completely his DJ sets to this new (and unknown in Romania) style.

During the following years, Lygos has been a guest and a host to numerous indoor and outdoor parties and festivals, and has told wonderful stories through his music.

Going through all the different styles, during the last years, Lygos has finally settled on a borderline night-time music style that takes you from the deep emotional south american fullon to twisted hallucinant twilight touched by dark sounds from the forest :).

Lygos has been a constant presence at the Transylvania Calling festival and has played also at other national and international events (Iarmaroc Festival, Rebirth Air Festival, Funny Moon Festival, Fan Fest Romania, Athmosphere Slovakia, Child of Flowers Slovakia and others) and was also hosted on radio shows like Alpha's Crazy Sounds and CBU Radio.

Linkuri:

FacebookSoundcloud

www.lygos.ro

Contact:

Email: lygos@lygos.ro

YM: lygosro

Skype: n_seba

Interviu:

- psYonic: Scurt istoric muzical. (De cand?/Unde?/Pana cand?/De ce muzica electronica?/De ce psy?)

Povestea incepe in 1997 cand am avut ocazia sa organizez primul Rave party. Muzica electronica a rezonat in permanenta cu mine si cu firea mea; nu m-am putut integra niciodata 100% in alte stiluri. Cat despre psy, cred ca m-a fascinat latura spirituala a lucrurilor, ideea de "Open Your Mind" pe care o promoveaza.

- psYonic: Cateva nume care te-au influentat de-a lungul timpului?

Sunt foarte multi, dar ca sa ii iau relativ cronologic: Prodigy (primul contact cu muzica electronica), Members of Mayday, Westbam, RMB, Marusha, Astral Projection, MFG, Etnica, Pleiadians, X-Dream, Xerox & Illumination, Son Kite si daca ar fi sa sar in prezent Abomination, Rastaliens, Dark Nebula, Sabretooth, Reality Grid, Reaky si de ce nu si artisti romani ca Atma, R-Tur, Latam, Cooper, de la care am avut multe de invatat si cu care am colaborat foarte bine de-a lungul timpului.

- psYonic: Ce au insemnat pentru tine ca DJ, anii 2009-2010? (evenimente importante / proiecte pesonale)

2009 a fost un an plin pentru mine - festivaluri (Transylvania Calling, Forest Vibes) precum si numeroase party-uri dintre care unul important a fost Child of Flowers in Slovacia. In 2010 am avut ceva mai putina activitate din cauze personale. Iarmaroc a fost un eveniment mare la care am fost prezent ca DJ. Am fost implicat si in organizarea a numeroase evenimente dintre care cele mai cunoscute sunt Trance Hall CBU si Fusion Festival Romania.

- psYonic: Cum se preconizeaza 2011 din punctul de vedere al proiectelor? Unde te vom putea vedea in 2011?

Cred ca lumea se mai dezmorteste si iese din sfera problemelor financiare din 2010, asa ca ma astept sa apara mult mai multe evenimente, la care sper sa fac parte. Unul dntre ele foarte important pentru mine este Transylvania Calling 2011, unde voi fi prezent pe mainstage pentru a treia oara. In paralel incerc sa organizez relativ regulat evenimente alternative de psy si de stiluri eclectice (cele din urma sub numele "The Rave" - la care am avut deja 4 editii pana in prezent).

- psYonic: Un gand pentru cititorii/fanii siteului? (o parere personala despre siteurile de acest gen?)

Le-as zice sa fie fericiti si sa isi urmeze visele. Psyonic.ro mi se pare o idee foarte buna de a reuni comunitatea. Desi pe multi dintre cei care viziteaza site-ul poate ii cunosc personal, cred ca prezenta in el ne va ajuta sa ne cunoastem mai bine si de ce nu sa descoperim noi talente.

- psYonic: In urmatorii ani, unde vezi scena “psy” din Romania?

E destul de greu de zis. De-a lungul anilor in care am fost implicat in aceasta scena, s-au petrecut multe schimbari. Sunt surprins placut ca e mult mai multa lume care asculta acest gen de muzica si cred ca asta reprezinta o oportunitate pentru organizatori ca in urmatorii ani sa realizeze festivaluri si party-uri mai mari si mai de calitate. Pe partea de productie cred ca in momentul de fata mai e mult loc de imbunatatire. Avem cateva nume cunoscute national si international, dar daca ne uitam la tarile din jur cred ca se poate mult mai mult. Putem invata multe de la vecinii nostri (si sa nu repetam greselile lor). Mi-ar place sa ajungem in urmatorii ani sa avem o scena comparabila ca dimensiune cu Serbia sau Ungaria.