Imprimare
PDF

Logical Elements

Logical Elements

Aliasuri: Proto
Gen: Psychill / Psybient / Downtempo
Locatie: Iasi, RO

An inceput:

2003
Casa de discuri: Mind Tweakers, Astronautic, D-A-R-K

 

Discografie:                    
2009 - The Cosmic Girl - Mind Tweakers Records
2011 - The Pyramid - Mind Tweakers Records
2011 - VA - The Second Coming - Mind Tweakers Records
2011 - VA - Mysterious Nights V.02 - Astronautic Records
2013 - Translunary - D-A-R-K Records
Descriere:           

Ioan Macovei s-a nascut pe plaiurile moldovenesti, judetul Iasi - Romania, si este omul din spatele proiectului de Ambient-Psychill, Logical Elements.


A intrat in contact cu muzica in anii 90'. La inceput a fost muzica Rock - Hard Rock si putin mai tarziu a descoperit energia muzicii electronice. Dupa trecerea in arhiva a tuturor stilurilor si substilurilor muzicii electronice, la inceputul anilor 2000 a fost prins spiritual in bratele sunetelor New Age, Ambient, Goatrance si Psytrance ale artistilor precum: Kitaro, Vanghelis, Jean Michel Jarre, Mystical Sun, Numina (Space Ambient), Astral Projection etc.


Dupa o perioada de contemplare asupra muzicii Ambient, a simtit o atractie nemarginita in a-si crea propriile povesti spirituale magice prin intermediul sunetelor ambientale si astfel in anii 2003-2004 a fost creat, neoficial, proiectul Abstract Affinity si putin mai tarziu, oficial, proiectul Logical Elements.


Inca de la inceput a utilizat pentru crearea muzicii sale renumitul soft DAW 'Fruity Loops' iar in prezent foloseste Ableton si Studio One.

Linkuri:                  

FacebookMyspaceMyspace

Contact:               

Email: logicale.studio@gmail.com

Skype: logical.elements

Interviu:

-psYonic: Scurt istoric muzical. (De cand?/Unde?/Pana cand?/De ce muzica electronica? De ce psy?)

Din 2003 am inceput a produce sunete, mai mult experimentale, iar din 2006 am luat totul in serios. In 2007 am avut prima iesire, la Rebirth: Wind. Pana cand? Pai sper ca si dupa ce ma voi evapora fizic din acest Univers sa gasesc acolo unde voi ajunge ceva psychill, psytrance deci...forever :). Psy pentru ca imi ofera starea, energia ori linistea... de care am nevoie, prin psy ma pot exprima ori...pot modela Universul. M-a atins pur si simplu, din primul moment!

-psYonic: Cateva nume care te-au influentat de-a lungul timpului?

Pai, influenta cea mai mare asupra mea au avut'o Jean Michel Jarre, Vangelis si Kitaro. Si au urmat altii, cum ar fi: Orbital, Aphex Twin, FSL s.a.m.d.

-psYonic: Ce au insemnat pentru tine ca producator, anii 2009-2010? (evenimente importante / proiecte pesonale)

Well...2009 a fost anul in care am reusit sa lansez primul meu EP, The Cosmic Girl, semnand un contract cu casa de discuri Mind Tweakers, din Brazilia, fiind cel mai important proiect. Si doua gig'uri: Rebirth: Earth Festival si Transylvania Calling. Cat despre 2010 a fost un an mai slabut am avut doar un gig la Rebirth: Fire Festival.

-psYonic: Cum se preconizeaza 2011 din punctul de vedere al proiectelor? Unde te vom putea vedea in 2011?

Mai bine dar nu foarte incarcat, cel putin deocamdata. Urmeaza a fi lansat cel de'al doilea EP la aceeasi casa de discuri, Mind Tweakers, si pana in prezent am doar doua gig'uri confirmate: Rebirth: Water Festival si Funny Moon Festival din Republica Ceha si mai astept alte cateva raspunsuri...

-psYonic: Un gand pentru cititorii/fanii siteului? (o parere personala despre siteurile de acest gen?)

Numai ganduri frumoase am sa le transmit. Ma bucur enorm ca pe cei mai multi dintre ei am reusit sa'i cunosc personal. Sunt oameni minunati si abia astept sa'i reintalnesc sau sa'i intalnesc pentru prima data.

Cat despre site, scena Psy din Romania avea nevoie de acest proiect. Sunt sigur ca va evolua foarte mult si sper ca vom vedea tot mai multi artisti psy din Romania prin intermediul acestuia. Le transmit felicitari si le doresc mult succes celor ce au dat nastere acestui minunat proiect!

-psYonic: In urmatorii ani, unde vezi scena “psy” din Romania?

Daca lucrurile merg ca si pana acum, respectiv incet dar sigur cred ca va ajunge peste cativa ani la o calitate de invidiat. Sper doar sa nu ma mint ! :)