Imprimare
PDF

DJ Latam

DJ Latam

Genuri:            
Psytrance / Full-on Groove / Goa / Psychedelic / Twisted / Progressive
Locatie: Bucuresti, RO
An inceput: 2004
 

Descriere:

DJ Latam a pus prima oara muzica la o petrecere in 2004 in circumstante mai degraba neasteptate si neplanificate. Pe atunci era dedicat aproape in totalitate psytrance-ului, ascultand goa de ceva vreme, si partial progressive-ului, fie trance sau house. Dupa cativa ani de practica si acumulat cunostinte despre ceea ce inseamna sa fii DJ, plus incurajat de faptul ca lucrurile au mers constant in sus, a decis sa renunte la orice alta activitate si sa se dedice muzicii si petrecerilor. A inceput sa experimenteze si sa aprofundeze treptat si alte sub-genuri ale muzicii electronice, mixand in paralel pentru cativa ani psychedelic, trance, techno, electro, house sau chillout, in diferite forme, inainte de a decide sa inceapa un nou proiect doar pentru techno, house si electronica si sa pastreze Latam doar pentru psytrance.

Stilul lui are influente si tech si radacini goa si poate varia in functie de profilul petrecerii, public, locatie, line-up si ora la care mixeaza intre un sound mai psychedelic si unul mai atmosferic sau mai progressive. Insa, indiferent de imprejurari, seturile sale au groove si profunzime, sunt hipnotice si energice. Apreciaza DJ-i si producatorii care dovedesc originalitate, care inoveaza si au curajul sa experimenteze, care se schimba pe sine si-i influenteaza si pe ceilalti.

Pe langa DJ-ing, este implicat in organizarea si promovarea de evenimente si artisti prin intermediul Thrancians si al asociatiei Spacesheep, fiind co-organizator al festivalelor Waha si Rebirth. A avut de asemenea propria-i emisiune numita Oscilator la Radio Deea, primul radio romanesc dedicat in totalitate muzicii electronice, inca fiind unul important.

A mixat de-a lungul anilor la evenimente importante si in multe cluburi, cele mai importante fiind:

- international: Sziget Festival (Ungaria), Sonica Dance Festival (Muntenegru), Extra Terrestrial Indoor Festival (Londra), Tangra Festival (Bulgaria), Zen.it Festival (Serbia), EarthDance Festival (Sofia), Club Europa (Lisabona), Club XLagoom, Basta Sava Center, Club Mamolo (Belgrad), EuphoriaMania (Ucraina), Vola Open Air (Bulgaria), Zezelj Open Air (Kragujevac), Wind Of A Sun (Crimea);

- national: Waha, Rebirth (Wind, Earth, Fire, Water, Aether), Transylvania Calling, Delahoya, FanFest, Iarmaroc, Teknival, Birthadelic, Forest Vibes, Synthplants Ekzit, etc;

- cluburi in Romania: Studio Martin, WEB, Fabrica, Control, Suburbia, Green Hours, CoolCat, Baraka, Propaganda, Atelier Mecanic, Stamba, Frame, Traian 42, Garage, Fat Cat, Spider, Silver, etc (toate Bucuresti), Chill Out, Mondostar, Unit, Zen (Sibiu), The King (Cluj-Napoca), Domino, HangOut (Constanta), Brain, Palace Cafe (Iasi), Orange (Mamaia), Escape (Rm Valcea), etc.

Linkuri: FacebookMixcloudSoundcloud
Contact: Email: djlatam@gmail.com

Interviu:

-    psYonic: Scurt istoric muzical. (De cand?/Unde?/Pana cand?/De ce muzica electronica?)

De cand? / unde? 2004, primul Transylvania Calling; pana cand? Nu m-am gandit si as vrea sa nu ma gandesc la asta, incerc sa ma concentrez pe ce am de facut in prezent si pe termen scurt; De ce muzica electronica? Asta m-a atras inca de cand eram copil, incepand cu sound-ul electronic / italo disco / synth pop al anilor 80 (Jean-Michel Jarre ar fi probabil exemplul cel mai cunoscut si potrivit).

-    psYonic: Cateva nume care te-au influentat de-a lungul timpului?

Sunt foarte multe: Jean-Michel Jarre, The KLF, Snap, The Chemical Brothers, Orbital, The Prodigy, BT, Fluke, Astral Projection, Hallucinogen, Etnica/Pleiadians, X-Dream, Shpongle, Electric Universe, Son Kite/Minilogue, Wizzy Noise, John Digweed, Dusty Kid, Extrawelt, D-Nox, Beckers, Anthony Rother, Ticon, Antix/Fiord, The Hacker, Tiefschwarz, James Holden + multe altele. Unii din acesti artisti inca imi plac foarte mult, altii mai putin, iar altii deloc, dar toti au fost o influenta la un moment dat. La ora actuala am foarte multi artisti care imi plac si pe care ii urmaresc, lista ar fi prea lunga.

-    psYonic: Ce au insemnat pentru tine ca producator, anii 2009-2010? (evenimente importante / proiecte pesonale)

Anul 2009 a fost cel mai plin an al meu dpdv al gig-urilor + anul in care scena psy din Bucuresti a inceput intradevar sa conteze; anul 2010 in schimb a fost mai dificil, pt ca desi prima jumatate a fost buna, cu multe petreceri (intre care si 2 in Serbia), a 2a jumatate a fost mai seaca si dpdv profesional dar si destul de ciudata dpdv personal; a compensat totusi cu gig-ul de la Sziget, festival votat in primele 5 din Europa, unde am fost invitat sa mixez techno la una din scenele oficiale si unde pot spune ca a iesit chiar foarte bine. Anul 2011 a inceput destul de bine si semnele sunt incurajatoare, am fost foarte ocupat de la inceputul anului si probabil voi mai fi la fel de ocupat cateva luni de acum incolo pt ca lucrez la niste proiecte si idei pe care le am si care sper sa-mi iasa asa cum mi-am propus.

-    psYonic: Cum se preconizeaza 2011 din punctul de vedere al proiectelor? Unde te vom putea vedea in 2011?

Am deja 4 festivaluri confirmate: Rebirth, Zenit (Serbia), Sziget (Ungaria) din nou si Sonica in Muntenegru (festival pe care il astept cu interes). Mai sunt discutii si pt altele + diverse petreceri indoor/club sau mici open air-uri. Va invit pe toti sa urmariti pagina mea oficiala de facebook http://www.facebook.com/djlatam si veti afla de acolo toate informatiile legate de activitatea mea de DJ.

-    psYonic: Un gand pentru cititorii/fanii siteului? (o parere personala despre siteurile de acest gen?)

Ii salut pe toti si le transmit ganduri bune, probabil pe multi dintre cei care citesc acest interviu ii cunosc si personal. Sa ne vedem cu bine pe ringul de dans. Pt psyonic.ro: felicitari celor care au avut aceasta idee, scena psy din Romania se dezvolta usor, usor si speram cu totii sa mearga intr-o directie buna, asa ca avem nevoie de oameni cu initiativa si pasiune.

-    psYonic: In urmatorii ani, unde vezi scena “psy” din Romania?

E dificil de facut o previziune pt ca lucrurile in general sunt intr-o continua schimbare si trebuie sa tinem cont si de situatia economica din Romania (si nu numai) care este destul de instabila. Personal mi se pare ca s-a depasit perioada critica de inceput cand lucrurile puteau sa mearga sau sa nu mearga, dar mai este un drum foarte lung de parcurs. Un semn pozitiv il avem in aparitia valului de noi dj si organizatori, pe langa cei mai vechi care sunt implicati de mai multi ani si care deja au facut progrese vizibile.