Imprimare
PDF

The Spirit Molecule

The Spirit Molecule, in regia lui Mitch Schultz, este un documentar intrigant ce dezvaluie misterele unei substante uimitoare, si anume DMT.

Cunoscuta sub numele DMT, dimetiltriptamina este subiectul principal al filmului, bazat pe experimente ce dovedesc faptul ca aceasta substanta se gaseste aproape in toate organismele vii si este cea mai halucinogena.

Este uimitor faptul ca avem o molecula in creier care ne aminteste ca de fapt, exista mult mai multe lucruri despre lume, de existenta carora nu avem nici cea mai mica idee.

Ideea filmului si unul dintre scopurile acestuia este de a explica faptul ca, desi DMT este considerat a fi un drog, aceasta substanta este produsa si de organismul uman (in cantitati relativ mici).

Doctorul Rick Strassman efectueaza un experiment ce implica doar voluntari pentru a demonstra efectul substantei halucinogene asupra creierului uman.

In urma experimentelor si a discutiilor cu voluntarii implicati, sunt descoperite efectele uimitoare ale acestui compus chimic, precum si rolul lui in constiinta umana.

Majoritatea temelor explorate includ explicatii despre influenta acesteia in teoriile despre moarte si nastere, experiente legate de rapirea oamenilor de catre extraterestri, precum si asemanarile uluitoare cu profetiile biblice. Expertii care au contribuit la crearea acestui documentar ofera o multime de informatii, argumentari, pareri si speculatii despre utilizarea DMT. Toate acestea au fost efectuate pentru a ne face sa intelegem natura experientelor DMT si roulul acestei substante in societatea umana si in evolutia ei.

Care este rolul acestei substante in corpul uman? Cercetatorii au fost preocupati sa descopere functionalitatea si rolul acestei substante in organismul uman, astfel relevand unele raspunsuri la aceste intrebari care ar putea schimba radical anumite conceptii despre viata. Specialistii sustin ideea ca prezenta acestei substante este ca o "unelta" ce ne poate ajuta sa exploram lumea dincolo de limitele ei, atat pe aceasta planeta, cat si in posibilitatea existentei altora.

Combinatia subtila de stiinta, spiritualitate si filozofie in cadrul abordarii filmului scoate la iveala idei care ar putea schimba radical modul in care oamenii percep Universul sub toate aspectele lui.

Cartea

In 1990 Rick Strassman a inceput prima cercetare a subtantelor halucinogene si psychedelice. Aceasta cercetare implica efectele dimetiltriptaminei asupra omului. Timp de 5 ani s-au administrat 400 doze de DMT celor 60 de voluntari alesi. Acest experiment a avut loc la Universitatea din New Mexico, unde Rick Strassman era profesor de psihiatrie. El a fost atras de DMT din cauza prezentei acestei substante in corpul uman. Probabil ca producerea excesiva de DMT de catre organismul uman, este si cauza anumitor stari "psychedelice". Acestea pot include nasterea, moartea, psihozele, precum si multe alte experiente misterioase. In timpul acestui proiect s-a pus accentul si pe studiul psihofarmaceutic al serotoninei.

Combinatia subtila dintre stiinta, spiritualitate, antropologie, sociologie si folosofie abordate in acest documentar poate schimba intreaga conceptie a oamenilor despre Univers si felul in care il percepem...

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează