Articole

Articole - Psyonic.ro Articole - Psyonic.ro

Imprimare
PDF

Forest psy

Forest psyForest inseamna padure si, desi sunt alte multe genuri muzicale cu trimitere sau inspiratie din sunetele padurii, este interesant cum s-a dezvoltat un subgen (deocamdata) muzical cu acest nume doar in scena psihedelica, mai exact dark psy.

Acest sound mai degraba, decat un gen muzical, a aparut in ultimi ani la partyurile si festivalurile de psytrance, in special cele outdoor, insa deocamdata sunt relativ putin producatori si cunoscatori ai elementelor specifice.

Multi ii spun forest psy, altii dark forest, altii simplu forest si este in general ceva mai scazut in tempo decat alte tipuri de dark psy, undeva la 140-155 BPM. Un sound organic, complex, care exprima abisul intunecat al padurii, stilul forest psy poate fi considerat o extensie a stilului dark psy care este greu de descris in termeni foarte exacti. Forest psy are o vibratie specifica in stransa legatura cu natura si padurea, pe care vei invata sa o recunosti in timp.

Imprimare
PDF

Ceaiul si beneficiile sale

Ceaiul constituie o sursa de substante nutritive uimitoare. Dupa apa, ceaiul este cea mai consumata bautura in lume. Ceiaul verde se prepara din frunzele proaspat culese, fierte si uscate la temperaturi inalte. Pentru fabricarea ceaiului negru, frunzele sunt lasate sa se "ofileasca", dupa care sunt uscate atent.

Imprimare
PDF

Ceaiul in cultura psychedelica

Datele istorice despre ceai indica faptul ca, aceasta bautura care provine din China, are peste 5000 de ani vechime.

Ceaiul a fost descoperit in 2737 I.C. de catre Imperatorul chinez Shen-Nun, care era considerat un vindecator divin, cand niste fruze de ceai au cazut din intamplare intr-un vas cu apa clocotita.

Imprimare
PDF

Meditatia psychedelica. Partea a II-a

 

Este relativ simplu, complet gratuit si destul de sanatos sa atingi stari extraordinare in fiecare zi. Acest proces se numeste meditatie psychedelica. Efectuand aceste practici timp de ani de zile si obtinand rezultate uimitoare, va explic cum se face.

Imprimare
PDF

Psychedelic Deco

Psychedelic DecoPrintre cele mai expresive aspecte ale artei psychedelice exista asa-numitul concept de Psychedelic Deco. Acest concept implica tot ce tine de artele vizuale cu trasaturi psychedelice. Exista numerosi artisti talentati ale caror lucrari sunt de o expresivitate abstracta uimitoare si care contribuie la amenajarea spatiilor pentru desfasurarea festivalurilor psychedelice si a altor evenimente psy.

Imprimare
PDF

Iluzii optice

Imprimare
PDF

Meditatia si Mantrele

Meditatia este unul dintre cele 5 principii Yoga. Este un instrument important pentru a obtine o stare de calm si liniste. Cu ajutorul mantrelor veti putea sa va concentrati si sa va relaxati in timpul meditatiei.

 

Ce este mantra?

Mantra este o silaba sau un vers, de obicei in limba sanscrita. Mantrele sunt folosite pentru practicile spirituale pentru a ne dezvolta puterea de concentrare in timpul meditatiei. De asemenea, acestea sunt incluse in unele ritualuri sprirituale pentru indepartarea obstacolelor, prevenirea pericolelor, reducerea inamicilor sau readucerea succesului. Mantrele provin din India.

Cuvantul mantra provine din sanscrita ("man"= a gandi; "tra"= intrument). Exista mai multe tipuri de mantra, fiecare avand o utilizare apatre.

Imprimare
PDF

Arta psychedelica

Dintre toate formele artei, una a fost martora a schimbarilor de tendinte inca din antichitate. Aceste tendinte sunt unice fiecare in felul ei. In timp ce unele sunt destul de subtile, altele tind sa fie cat mai rebele. Arta psychedelica a fost o tendinta care a predominat destul de mult in cultura umana.

Imprimare
PDF

Meditatia

Ce este meditatia?

Cand oamenii se intreaba ce este meditatia si cum trebuia facuta, ei ar trebui sa stie un singur lucru: secretul pentru o meditatie reusita este sa ramanem total detasati de lumea externa. Meditatia are loc spontan. Trebuie doar sa ramanem liberi, neocupati. Acesta este singurul truc al meditatiei.